Δελτία τύπου

26 Ιουνίου 2023

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΑΕΕ και ΣΑΕΚ για ενίσχυση της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας σε Κύπρο και Ελλάδα

Μνημόνιο συνεργασίας, για την περαιτέρω ανάπτυξη των ισχυρών δεσμών που είχαν μέχρι σήμερα, υπέγραψαν η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ), την Τετάρτη 6 Ιουνίου.

Η συμφωνία σφραγίστηκε στο Παρίσι, από τους Προέδρους της ΕΑΕΕ και του ΣΑΕΚ, Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και Ευάγγελο Αναστασιάδη αντίστοιχα, με αφορμή την παρουσία τους στη Γενική Συνέλευση της Insurance Europe.

Το μνημόνιο συνεργασίας των δύο οργανισμών έχει ως στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας, σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τον ασφαλιστικό τομέα, αλλά και τη διατήρηση μία κοινής γραμμής στα διεθνή κέντρα αποφάσεων.

Ο Προέδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου σημείωσε : «Το μνημόνιο συνεργασίας με τον ΣΑΕΚ επισφραγίζει την πολύχρονη σχέση μεταξύ των φορέων εκπροσώπησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων Ελλάδος και Κύπρου και εγκαινιάζει μία νέα εποχή συντονισμένης συνεργασίας και συνεννόησης, ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών. Υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία στις ασφαλιστικές αγορές των δύο χωρών στα οποία σκοπεύουμε να εστιάσουμε το επόμενο διάστημα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που αποφέρουν θετικά οφέλη για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη των δύο φορέων.».

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕΚ Ευάγγελος Αναστασιάδης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας πως η 6η Ιουνίου 2023, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην ιστορία του ΣΑΕΚ, που πλησιάζει τον ένα αιώνα. «Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για την Ασφαλιστική Βιομηχανία της Κύπρου. Η θεμελίωση των διαχρονικών μας σχέσεων με την ΕΑΕΕ, παίρνει πλέον επίσημη μορφή, διανοίγοντας νέες προοπτικές συνεργασίας και ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα και για τους δύο οργανισμούς. Στον ΣΑΕΚ, είμαστε βέβαιοι πως η συμφωνία αυτή θα αποφέρει σημαντική αξία στα μέλη μας και στην ανάπτυξη του ασφαλιστικού τομέα, με τα οφέλη να επηρεάζουν θετικά την οικονομία της Κύπρου και την ποιότητα ζωής των  κατοίκων της».

Οι εκπρόσωποι της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας σε Κύπρο και Ελλάδα, έδωσαν τα χέρια σε μία απαιτητική χρονική περίοδο για την παγκόσμια οικονομία. Ο πληθωρισμός και το ενεργειακό δοκιμάζουν τις αντοχές των ανθρώπων και των επιχειρήσεων και η κλιματική αλλαγή γίνεται αισθητή με τη μορφή φυσικών καταστροφών. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η πράσινη ανάπτυξη δημιουργούν νέες προκλήσεις, ενώ οι αυστηροί νομοθετικοί κανονισμοί από την ΕΕ χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο η υποασφάλιση και το μεγάλο κενό προστασίας αποτελούν ζητήματα που απασχολούν την ασφαλιστική αγορά και χρήζουν αντιμετώπισης από τα Κράτη.

Σε αυτά αλλά και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα θα εστιάσει η συνεργασία των δύο φορέων με σκοπό να επιφέρει σημαντική αξία στις εταιρείες που εκπροσωπούν και στον ασφαλιστικό τομέα των δύο χωρών.


Αθήνα, 26 Ιουνίου 2023
Από την Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων
Πληροφορίες: Εύη Τσιούρη, τηλ. 210 33 34 124
ΕΝΤ. 4345

Μέλη ΕΑΕΕ

Τα μέλη μας