Δελτία τύπου

2 Ιουλίου 2024

Νέα καμπάνια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για την οδήγηση και το αλκοόλ με τη στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας

Η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η ανάδειξη της οδικής ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα για την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Σύμφωνα με έρευνες, το 19% των Ελλήνων οδηγών παραδέχονται ότι μερικές φορές οδηγούν μεθυσμένοι και μεταξύ αυτών, το 39% είχε ήδη ή παραλίγο να έχει κάποιο ατύχημα λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΑΕΕ ξεκινά νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες του αλκοόλ στην οδήγηση με μήνυμα «Μην οδηγείς αν έχεις πιεί».

Η καμπάνια έχει τη στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας. Από τις 29 Ιουνίου και για δύο εβδομάδες εκατοντάδες περαστικοί και χιλιάδες αυτοκίνητα θα δουν τα μηνύματα της καμπάνιας σε στάσεις λεωφορείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε κεντρικά σημεία υψηλής επισκεψιμότητας. Επιπλέον, η καμπάνια ενισχύεται και επεκτείνεται χρονικά με μηνύματα στο ψηφιακό περιβάλλον.

Η Ελίνα Παπασπυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, ανέφερε σχετικά : «Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν ένα πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα στην Ελλάδα που απασχολεί όλους μας. Ως ΕΑΕΕ επενδύουμε στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων εστιάζοντας μεταξύ άλλων και στην ενημέρωση. Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση των οδηγών, ιδιαίτερα των νέων, γύρω από τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ έχει πραγματική αξία και για αυτό αποφασίσαμε η νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης που υλοποιούμε με τη στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας να τονίσει τις τραγικές συνέπειες της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ».


Αθήνα, 2 Ιουλίου 2024
Πληροφορίες: Σάντρα Κοκονέτση, τηλ. 210 33 34 131
ΕΝΤ. 4447

Μέλη ΕΑΕΕ

Τα μέλη μας